ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Η γκρι εξηλασμένη πολυστερίνη της DOW

To XENERGYTM συνδυάζει τις εδώ και χρόνια γνωστές ιδιότητες των μπλε αυθεντικών πλακών της Dow όπως υψηλή αντοχή στην συμπίεση, άριστη αντίσταση στην υγρασία και αντοχή στον χρόνο, προσφέροντας καλύτερη θερμομόνωση (λ=0,030 W/mK) σε σχέση με τα υπόλοιπα θερμομονωτικά.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με το ότι στο σύστημα Kelyfos, το Xenergy προσφέρεται στο ίδιο κόστος που μέχρι πρότινος προσφερόταν το κλασσικό μπλε μονωτικό της DOW.

KELYFOS: Η Ολοκληρωμένη Λύση!

ΤοKELYFOSείναι το μοναδικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης για υφιστάμενα και νεοαναγειρόμενα κτίρια. Πρόκειται για αποτέλεσμα συνεργασίας των κορυφαίων εταιριών στο χώρο της δόμησης POLYKEM, DOW, ISOMAT, ALUMIL και CA.

Πλεονεκτήματα Συστήματος KELYFOS

Με το σύστημα KELYFOS η δαπάνη για θέρμανση και ψύξη μειώνεται έως και 58%! Αυτό σημαίνει ότι θα σας κοστίζει πλέον λιγότερο από τα μισά για να θερμαίνετε ή να δροσίζετε το σπίτι σας.
Η απόσβεση του συστήματος KELYFOS γίνεται πολύ άμεσα. Συνυπολογίζοντας και τις διαρκείς αυξήσεις της τιμής των καυσίμων και του ρεύματος, ο χρόνος απόσβεσης μειώνεται ακόμη περισσότερο.
Συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει το KELYFOS σημαίνει και δραστική μείωση των αερίων ρύπων από το λέβητα, με θετική επίδραση προς το περιβάλλον. 
Ενεργειακή ταυτότητα σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.Ένα κτίριο με θερμομόνωση KELYFOS εναρμονίζεται με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) για την ενεργειακή πιστοποίηση παλαιών και νέων κτιρίων.
Αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Το σύστημα KELYFOS διαθέτει εγγύηση ποιότητας θερμομόνωσης, η οποία σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αυξάνει την εμπορική αξία του ακινήτου σας.
Μπορείτε να επιλέξετε όλα τα προϊόντα του συστήματος KELYFOS (θερμομόνωση τοίχων, δώματος, ανοιγμάτων, ηλιακού θερμοσίφωνα) ή επιλεκτικά κάποια από αυτά.
Το κτίριο αναβαθμίζεται ενεργειακά και αισθητικά και προστατεύεται από τις καιρικές καταπονήσεις χωρίς ρηγματώσεις και μούχλες στα δομικά στοιχεία. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή άριστων υλικών από τις εταιρίες POLYKEM, DOW, ISOMAT & ALUMIL.
Σε υφιστάμενα κτίρια το σύστημα KELYFOS τοποθετείται με ελάχιστη όχληση για τους ενοίκους. Ταυτόχρονα βελτιώνει σημαντικά την αισθητική του σπιτιού εξωτερικά, χωρίς επιπλέον κόστος για ανακαίνιση.
Σε νεοαναγειρόμενα κτίρια δεν απαιτείται πια διπλή τοιχοποιία με ενδιάμεσα κενό στους περιμετρικούς τοίχους. Έτσι εξασφαλίζετε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου εσωτερικού χώρου.
Το KELYFOS είναι το μόνο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τις εδώ και 20 χρόνια καταξιωμένες θερμομονωτικές γαλάζιες πλάκες STYROFOAM, καθώς και τις γκρι πλάκες νέας γενιάς XENERGY της DOW, εξασφαλίζοντας υψηλή αντίσταση στην υγρασία και την υψηλότερη μακροχρόνια απόδοση.
Ο πιστοποιημένος ηλιακός θερμοσίφωνας KELYFOS SOLAR της CALPAK, με επιλεκτικό συλλέκτη προσφέρει εξαιρετική απόδοση ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ Ιούνιος 2006) έχει δείξει ότι μια τυπική πολυκατοικία στην Αθήνα θα μπορούσε να κερδίζει περίπου 1.000€ τον χρόνο χρησιμοποιώντας Kelyfos Rooftile στο δώμα της. Γενικώς τα ενεργειακά οφέλη μπορούν να φτάσουν και το 48% (ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο). Εκτός από την αποδεδειγμένη εξοικονόμηση ενέργειας το θερμομονωτικό πλακίδιο Kelyfos Rooftile καθιστά το κτίριο πιο οικολογικό μειώνοντας την εκπομπή αέριων ρύπων μέχρι και 35%.
Το Kelyfos Rooftile είναι ένα σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θερμομόνωση του δώματος (ταράτσα) και αποτελείται από ειδικές πλάκες λευκού τσιμέντου, υψηλών προδιαγραφών, με επικολλημένη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) Styrofoam IT της DOW. 

 • Προστασία του δώματος από καιρικές καταπονήσεις.
 • Προστασία της υφιστάμενης στεγάνωσης* του δώματος από γήρανση και θερμική καταπόνηση.
 • Ευκολία και ταχύτητα στην τοποθέτηση με απλή απόθεση.
 • Μικρό βάρος (46kg-m2) κατάλληλο για δώματα ελάχιστου φορτίου πλακόστρωσης χωρίς κίνδυνο υφαρπαγής από τον άνεμο.
 • Απάλειψη θερμικών γεφυρών χάρη στη ραμποτέ διαμόρφωση των πλευρών του πλακιδίου.
 • Κύριο μέρος του πλακιδίου αποτελείται από το πιο αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό της αγοράς STYROFOAM της DOW.
 • Δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του πλακιδίου σε ανέγερση επιπλέον ορόφων.
 • Καλαίσθητη τελική επιφάνεια.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που ήδη έχουν αναφερθεί το Kelyfos Rooftile προστατεύει τη στεγάνωση (υγρομόνωση) του δώματος χωρίς να χρειάζεται η περιοδική αντικατάσταση ή ενίσχυση της. Επίσης σταματά τη συγκέντρωση υδρατμών στο κτίριο και δεν εμφανίζονται τα αντιαισθητικά μαυρίσματα στους εσωτερικούς τοίχους από μούχλα και υγρασία. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του Kelyfos Rooftile είναι η επαναχρησιμοποίηση των πλακών στην περίπτωση ανέγερσης επιπλέον ορόφων.
*Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του Kelyfos Rooftile είναι να έχει προηγηθεί στεγάνωση (υγρομόνωση) και δημιουργία ρύσεων στην ταράτσα.

**Θερμική γέφυρα: Τα τμήματα εκείνα των κτηρίων (κολώνες, δοκάρια) που κατέχουν

λιγότερη ή μηδαμινή θερμομονωτική ικανότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία

του κτηρίου. Αν και αποτελούν ένα μικρό τμήμα του οικοδομήματος, αντιπροσωπεύουν

ένα σημαντικό ποσοστό της θερμικής απώλειας των κτηρίων.

Το Kelyfos Wall είναι σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης και ανακαίνισης κτιρίων για τοιχοποιία και πιλοτή που εφαρμόζεται σε υφιστάμενες και νεοαναγειρόμενες κατασκευές.
Τα βασικά επιμέρους προϊόντα που απαρτίζουν το Kelyfos Wall είναι τα ακόλουθα:

Ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης Kelyfos Bond της εταιρίας ISOMAT.
Θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης (XPS) Xenergy IB-SL ή Styrofoam IB-SL της εταιρίας DOW.
Βύσματα στερέωσης των θερμομονωτικών πλακών της εταιρίας POLYKEM
Υαλόπλεγμα Kelyfos της POLYKEM.
Ρητινούχοι σοβάδες τσιμεντοειδούς βάσης Kelyfos Finish-C, ακρυλικοί παστώδεις σοβάδες Kelyfos Finish-A και σιλικονούχοι παστώδεις σοβάδες Kelyfos Finish-S της εταιρείας ISOMAT, οι οποίοι διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις και σε δύο εκδόσεις:
Fine: Για τη διαμόρφωση λείας τελικής επιφάνειας.
Decor: Για τη διαμόρφωση αδρής-διακοσμητικής επιφάνειας.

Επιπλέον, το Kelyfos Wall διαθέτει πλήθος ειδικών εξαρτημάτων όπως: οδηγοί στήριξης θερμομονωτικών πλακών, βίδες οδηγών στήριξης, ειδικά τεμάχια εξηλασμένης πολυστερίνης εξωτερικών γωνιών και δομικών ανοιγμάτων, γωνιόκρανα, κ.ά.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι σημαντικές απώλειες σε θέρμανση και ψύξη (περίπου 10-25%) προέρχονται από τα κουφώματα και τα τζάμια των κτiρίων. Η ιδανική λύση, ως συμπλήρωμα της θωράκισης της τοιχοποιίας και του δώματος, είναι η εφαρμογή θερμομονωτικών κουφωμάτων και ενεργειακών υαλοπινάκων.<br>
Τα κουφώματα αλουμινίου Kelyfos Doors & Windows, κατασκευασμένα από την κορυφαία του χώρου ALUMIL, πλαισιώνουν αποτελεσματικά το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης KELYFOS, εμποδίζοντας το πέρασμα ζεστού ή κρύου αέρα μέσα από τις αρθρώσεις τους (αεροστεγανότητα), καθώς και τη μετάδοση της θερμοκρασίας μέσα από τα υλικά κατασκευής τους χάρη στην παρεμβολή πολυαμιδίου μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού προφίλ.
Με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, οι σειρές κουφωμάτων που έχει επιλέξει η POLYKEM  σε συνεργασία με την ALUMIL κατατάσσονται στις υψηλότερες κατηγορίες απόδοσης. Για καλύτερο έλεγχο της ποιότητας κατασκευής, το ειδικό υλικό από πολυαμίδιο που χρησιμοποιείται ως θερμοδιακόπτης, έχει σχεδιαστεί, παράγεται και εφαρμόζεται από την ίδια την ALUMIL. Τα συστήματα κουφωμάτων ALUMIL είναι πιστοποιημένα από αναγνωρισμένα εργαστήρια όπως του lft ROSENHEIM-ΕΚΑΝΑΛ κ.ά.
Η POLYKEM συμπληρώνει ιδανικά τη θερμομόνωση των ανοιγμάτων με τοKelyfos Energy Glass, προϊόν της AGC, μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες στον κλάδο των υαλοπινάκων.
Οενεργειακός αυτός διπλός υαλοπίνακαςμαλακής επίστρωσης (magnetron), παρουσιάζει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες, μειώνοντας σημαντικά την ηλιακή ακτινοβολία που εισέρχεται στο εσωτερικό του κτιρίου, χωρίς όμως να περιορίζει τη φωτεινότητα του χώρου.

Εκμεταλλευόμαστε τον ήλιο – Εξοικονομούμε ενέργεια
Ο ηλιακός θερμοσίφωναςKELYFOS είναι ένας επιλεκτικός ηλιακός θερμοσίφωνας, ο οποίος παρουσιάζει εξαιρετική απόδοση και τους χειμερινούς μήνες, εξασφαλίζοντας ζεστό νερό όλο το χρόνο.

Είναι κατασκευασμένος από τηνCalpak, πράγμα που πιστοποιεί την ποιότητα του και την ανθεκτικότητα του στον χρόνο. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι:

 1. Στο εσωτερικό της δεξαμενής υπάρχει επισμάλτωση τύπου direct στους 860οC, κατά το πρότυπο DIN 4753/3. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται αντισκωριακή προστασία, νερό απόλυτα υγιεινό και  αντοχή της δεξαμενής στο χρόνο.
 2. Η θερμομόνωση της δεξαμενής είναι οικολογική διογκωμένη πολυουρεθάνη υψηλής πυκνότητας και άριστου θερμικού συντελεστή (λ=0,020 W/mK) που περιορίζει στο ελάχιστο τις θερμικές απώλειες.
 3. Άθραυστο τζάμι ασφαλείας υψηλής διαπερατότητας ( st>91%)
 4. Απορροφητή επιλεκτικής επιφάνειας χαλκού, πάχους 0,5 mm, με υψηλό συντελεστή απορροφητικότητας (90%), εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση και τους χειμερινούς μήνες

Ο ηλιακός KELYFOS διατίθεται σε δύο μοντέλα 150/2 και 220/2,75. Το πρώτο μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 4 άτομα, ενώ το δεύτερο έως και 6 άτομα. Και τα δύο μοντέλα διατίθενται και σε τριπλής ενέργειας (trien).

H νεα γενια θερμομονωσης

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε

Η Dow βελτιώνει το συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ) των προϊόντων STYROFOAM™ κατά 0,002 W/mK

To Styrofoam κατασκευάζεται από την DOW πάνω από 40 χρόνια, με τη διαδικασία εξέλασης αφρώδους πολυστερίνης που έχει ως αποτέλεσμα ένα υλικό με ομοιόμορφες μικρές και κλειστές κυψελίδες, μία απλή “επιδερμίδα εξέλασης” και έναν απαράμιλλο συνδυασμό ιδιοτήτων που κάνουν τους μελετητές να επιλέγουν το προϊόν για μεγάλη γκάμα απαιτητικών εφαρμογών θερμομόνωσης.

 

 • χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας,
 • υψηλή αντοχή στην συμπίεση
 • χαμηλή υδροαπορροφητικότητα
 • ευκολία χρήσης
 • υγιεινή

Το Styrofoam διατίθεται σε διάφορα πάχη, που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις απαιτήσεις απόδοσης των εξειδικευμένων εφαρμογών και πιο συγκεκριμένα:

 • Styrofoam IB
 • Styrofoam SM
 • Shapemate
 • Roofmate
 • Wallmate
 • Domamate

Εφαρμογές

Θερμομόνωση απλών και φυτεμένων δωμάτων

θερμομόνωση κεκλιμένων στεγών

θερμομόνωση στοιχείων σκυροδέματος

Θερμομόνωση τοιχοποιίας

Εξωτερική Θερμομόνωση

Θερμομόνωση Υπογείων ( ακόμη και κάτω του υδροφόρου ορίζοντα)

Θερμομόνωση Ψυγείων

To XENERGY™ συνδυάζει τις εδώ και χρόνια γνωστές ιδιότητες των μπλε αυθεντικών πλακών της Dow όπως υψηλή αντοχή στην συμπίεση, άριστη αντίσταση στην υγρασία και αντοχή στον χρόνο, προσφέροντας μέχρι και 26% καλύτερη θερμομόνωση σε σχέση με άλλα θερμομονωτικά.
Πλεονεκτήματα του XENERGY
Από την ημέρα που η Dow εφηύρε το αφρώδες εξηλασμένο πολυστυρένιο, η εξέλιξη και ανάπτυξη του προϊόντος είναι συνεχής. H Dow με πολλά χρόνια εμπειρίας παρέχει λύσεις θερμομόνωσης που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός μέλλοντος αειφόρου ανάπτυξης. Η αποδεδειγμένη1 μακρόχρονη απόδοση και αντοχή των θερμομονωτικών προϊόντων εξηλασμένου πολυστυρενίου της Dow διασφαλίζει τους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και τους ιδιώτες, ότι η θερμομόνωση θα αποδίδει για όλη την διάρκεια ζωής του κτηρίου. Η Dow ξεπέρασε τις δυνατότητες του γνωστού μπλε θερμομονωτικού με την ανάπτυξη μίας νέας, βελτιωμένης σειράς προϊόντων εξηλασμένου πολυστυρενίου.

XENERGY™ είναι η καινούργια σειρά γκρι θερμομονωτικών αφρώδους εξηλασμένου πολυστυρενίου που προσφέρει μέχρι και 26% καλύτερο (χαμηλότερο) συντελεστή αγωγιμότητας σε σχέση με τα συμβατικά, ανταγωνιστικά προιόντα. Η σειρά XENERGY δίνει στον αρχιτέκτονα, τον κατασκευαστή και τον τεχνίτη νέες δυνατότητες και στον ιδιώτη άριστη θερμομόνωση.

Η παραπάνω επίδοση επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας παραγωγής εξηλασμένου πολυστυρενίου με την προσθήκη άνθρακα. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει σημαντικά το προϊόν ως προς την αντίσταση του στη μετάδοση θερμότητας μέσω ακτινοβολίας, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός σε χώρες με θερμά κλίματα, όπως η Ελλάδα.

 

H σειρά XENERGY™ εξακολουθεί να προσφέρει τα άριστα και δοκιμασμένα χαρακτηριστικά των μπλε αυθεντικών μονωτικών της Dow, δηλαδή, την κλειστή δομή κυψελίδων που δίνει υψηλές μηχανικές ιδιότητες, άριστη αντίσταση στην υγρασία, αλλά και σταθερότητα διαστάσεων, καλή διαπνοή και εύκολο χειρισμό / τοποθέτηση του προϊόντος. Όπως και με το γνωστό σε όλους μπλε θερμομονωτικό της Dow, η σειρά XENERGY είναι φιλική στο περιβάλλον (GWP*<5, ODP**=0), αφού παράγεται με διόγκωση από ανακυκλωμένο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) χωρίς την χρήση HFCs***. Τέλος, η σειρά XENERGY καλύπτει το φάσμα εφαρμογών που καλύπτονται με το γνωστό μπλε θερμομονωτικό της DOW.

Άριστη θερμομόνωση με τη χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας παραγωγής θερμομονωτικών εξηλασμένου πολυστυρενίου, φιλικής στο περιβάλλον (GWP<5, ODP=0)

Το ιδανικό υλικό για την ικανοποίηση των νέων απαιτήσεων του κανονισμού για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων (ΚΕΝΑΚ)

Παρέχει τη μέγιστη εξοικονόμηση σε ενέργεια και χρήματα ανά μονάδα πάχους θερμομόνωσης

Μειώνει ακόμη περισσότερο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των υπόλοιπων αέριων ρύπων σε σχέση με τα συμβατικά θερμομονωτικά υλικά

Ιδανικό για περιπτώσεις που λόγω κατασκευαστικών περιορισμών απαιτούνται λεπτά πάχη θερμομόνωσης

Η σειρά των θερμομονωτικών XENERGY™ καλύπτει το ίδιο φάσμα εφαρμογών με το γνωστό μπλε θερμομονωτικό της DOW. Ενδεικτικά κάποιες από αυτές:

Θερμομόνωση σε διπλό τοίχο και φέροντα οργανισμό

XENERGY GR

Το XENERGY™ GR προορίζεται για τη θερμομόνωση δομικών στοιχείων, όπου απαιτείται πολύ καλή πρόσφυση με το σκυρόδεμα και με οικοδομικά κονιάματα, όπως π.χ.:

Στοιχείων φέροντος οργανισμού (υποστυλώματα, τοιχία, δοκοί) και θερμομόνωσης θερμογεφυρών (σενάζ, κλπ)

Πλακών από σκυρόδεμα, για τοποθέτηση στην άνω πλευρά (οροφές) ή στην κάτω πλευρά (πιλοτή).

Στεγών με επικάλυψη λασπωτών κεραμιδιών

INSTA-STIK™ FC: Πολυουρεθανική κόλλα ειδικής σύνθεσης πολλαπλών εφαρμογών σε φιάλη των 750ml

ΝΕΑ Πολυουρεθανική κόλλα ειδικής σύνθεσης πολλαπλών εφαρμογών, για τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών, γυψοδανίδας και πολλών άλλων οικοδομικών εφαρμογών.

To INSTA-STIK™ FC είναι μία πολυουρεθανική κόλλα ειδικής σύνθεσης πολλαπλών εφαρμογών, για τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών, γυψοδανίδας και πολλών άλλων οικοδομικών εφαρμογών. Είναι μία ειδικά σχεδιασμένη κόλλα κατάλληλη για τα περισσότερα μονωτικά (εξηλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα, PIR και PUR κ.ά.) καθώς και για τα περισσότερα υποστρώματα (τούβλα, σοβάδες, γυψοσανίδα, τσιμέντο, ξύλο, μέταλλο κτλ.).

Το INSTA-STIK™ FC ως πολυουρεθανικός αφρός είναι ιδιαίτερα εύχρηστος, ενώ χρησιμοποιείται τόσο σε κάθετες όσο και σε οριζόντιες ή κεκλιμένες επιφάνειες.

Στην εξωτερική θερμομόνωση

 • Ελάχιστο βάρος σε σύγκριση με τα βαριά σακιά ξηρής κόλλας
 • Ευκολία στη μεταφορά και τη χρήση (μία φιάλη ΙΝSTA-STIK™ FC αντιστοιχεί σε ποσότητα μεγαλύτερη των 25 Kg κόλλας σε ξηρή μορφή
 • Άμεση εφαρμογή εξοικονομώντας 30-35% του χρόνου προετοιμασίας αντίστοιχης ξηρής κόλλας = μείωση εργατικού κόστους
 • Δεν απαιτείται η χρήση πρόσθετων εργαλείων και νερού
 • Δεν λερώνει και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μέχρι να αδειάσει η φιάλη
 • Ελαχιστοποιεί το χρόνο αναμονής για την εφαρμογή της επόμενης εργασίας (1 ώρα μετά την εφαρμογή σε σύγκριση με τη ξηρή κόλλα που απαιτεί 1-5 ημέρες)
 • Άμεση (μετά από 1 ώρα) τοποθέτηση βυσμάτων (αν χρειάζονται) στις πλάκες εξωτερικής θερμομόνωσης
 • Εξάλειψη θερμογεφυρών

Εξωτερική θερμομόνωση με:

 • Εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS)
 • Διογκωμένη πολυστερίνη (ΕPS)
 • Πλάκες με πολυουρεθανική / πολυϊσοκυανουρική μόνωση (PU/PIR) και επένδυση υαλοβάμβακα
 • Πλάκες με πολυουρεθανική / πολυϊσοκυανουρική μόνωση (PU/PIR) και επένδυση ασφαλτικής μεμβράνης
 • Πετροβάμβακα

Εσωτερική θερμομόνωση με:

 • Γυψοσανίδες
 • Φελλό
 • Πετροβάμβακα
 • Υαλοβάμβακα
 • Εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS)
 • Διογκωμένη πολυστερίνη (ΕPS)

Υποστρώματα συμβατά με το INSTA-STIK™ FC:

 • Tοιχοποιία
 • Πλάκα από σκυρόδεμα
 • Υπάρχουσα στέγη με ασφαλτική μεμβράνη
 • Στρώση ασφαλτικής μεμβράνης με φράγμα υδρατμών
 • Γαλβανισμένη μεταλλική πλάκα (χάλυβας ελάχιστης διαμέτρου 0,7 mm)
 • Χάλυβας με επίστρωση plastisol
 • Βαμμένος χάλυβας
 • Κόντρα πλακέ
 • Σανίδες OSB με λεπτές, μακριές, προσανατολισμένες πολυστοιβάδες
 • Πλάκες ινοτσιμέντου
 • Πλάκα αλουμινίου (απαιτείται δοκιμή)

Εφαρμογές

Η κόλλα INSTA-STIK™ FC είναι γρήγορη, με μικρή διόγκωση και εφαρμόζεται με πιστόλι αφρού. Η ταχύτητα, η ευκολία και η καθαριότητα της εφαρμογής, κάνουν το INSTA-STIK™ FC ιδανικό για την κόλληση μονωτικών πλακών, γυψοσανίδας στα περισσότερα υποστρώματα. Η ποσότητα αφρού ρυθμίζεται εύκολα με το πιστόλι.

1 Ανακινήστε δυνατά τη φιάλη ΙΝSTA-STIK™ FC για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

2 Αναστρέψτε τη φιάλη ΙΝSTA-STIK™ FC και βιδώστε στη βαλβίδα το ειδικό πιστόλι εφαρμογής

3 Ψεκάστε πάνω στην επιφάνεια του υλικού προς επικόλληση

4 Τοποθετήστε την θερμομονωτική πλάκα στο υπόστρωμα. Με απαλή παλινδρομική κίνηση (δεξιά-αριστερά) φέρτε την πλάκα στην επιθυμητή θέση. Μην κτυπάτε την πλάκα.

Το XENERGY CW-SL προορίζεται για τη θερμομόνωση τοίχων με διάκενο. Τα διαμορφωμένα άκρα (πατούρες) για συναρμογή επιπέδων το ένα δίπλα στο άλλο και το ακριβές ταίριασμα, προσφέρουν συνέχεια στη θερμομόνωση.<br>

Ανεστραμμένη θερμομόνωση δώματος

XENERGY SL

Το XENERGY™ SL είναι σχεδιασμένο για να δίνει το μέγιστο δυνατό όφελος σε κατασκευές ανεστραμμένης και συμβατικής θερμομόνωσης δώματος καθώς και φυτεμένου δώματος:

Οι περιμετρικές πλευρές με κλιμακωτή διαμόρφωση εξασφαλίζουν καλή συναρμογή μεταξύ των πλακών, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται θερμογέφυρες

Οι άκαμπτες πλάκες εξασφαλίζουν ανθεκτική βάση για τη στήριξη της στρώσης του έρματος.

Οι μικρές διαστάσεις της πλάκας είναι κατάλληλες για την εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση τους στην οροφή, χωρίς προβλήματα από ανεμοπίεση.

Οι πλάκες XENERGY™ IB-SL αποτελούν το θερμομονωτικό του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης KELYFOS το οποίο είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΤΑ κατά ETAG 004.

Η εξωτερική θερμομόνωση με XENERGY IB-SL είναι η ιδανική λύση για την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων.

Εσωτερικά επτυγχάνεται υψηλό επίπεδο θερμικής άνεσης, χωρίς συμπυκνώσεις υδρατμών , αντιαισθητικά μαυρίσματα και σημάδια μούχλας στους τοίχους, ενώ εξωτερικά άριστη αντοχή και αισθητική.

Η οικονομική προσφορά της ΠΟΛΥΚΕΜ στον τομέα της θερμομόνωσης είναι γεγονός.

Το POLYTHERMO έρχεται σε απόλυτη ισορροπία ποιότητας- τεχνικών χαρακτηριστικών – τιμής, για να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς με ένα Ελληνικό προϊόν με την εγγύηση της ΠΟΛΥΚΕΜ.

Το POLYTHERMO διατίθεται σε πάχη των 30 και 50 χιλιοστών, σε τύπους :

POLYTHERMO ΤΟΙΧΟΥ (για ενδιάμεση μόνωση τοιχοποιίας)
POLYTHERMO σχήμα (για μόνωση στοιχείων σκυροδέματος)