ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε

ΔΙΚΤΥΑ ΖΕΣΤΟΥ-ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ

Συστήματα Σωληνώσεων Δικτύων Ζεστού-Κρύου Νερού & Θέρμανσης

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου 2ης Γενιάς (PE80) για Εφαρμογές Κρύου Πόσιμου Νερού

Πρόκειται για σωλήνες πολυαιθυλενίου δεύτερης γενιάς (PE 80), οι οποίοι παράγονται σύμφωνα τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ΕΝ 12201.

Οι σωλήνες HYDROLIFE SD παράγονται από παρθένες πρώτες ύλες PE 80 πιστοποιημένες από διεθνείς αναγνωρισμένους οργανισμούς ως προς τις μηχανικές αντοχές τους και ως προς την καταλληλότητά τους για πόσιμο νερό. Επιπρόσθετα είναι και οι ίδιοι πιστοποιημένοι ως προς την καταλληλότητα τους για εφαρμογές πόσιμου νερού από τον Βρετανικό Οργανισμό WRAS.

 

Διατίθενται σε ρολά, χρώματος μπλέ ή μαύρου με μπλε ρίγα αναγνώρισης (για τις εφαρμογές που απαιτείται UV προστασία), σε ειδική προστατευτική συσκευασία και συνδέονται με ορειχάλκινα ή πλαστικά εξαρτήματα μηχανικής σύνδεσης

Σωλήνας Δικτυωμένου Πολυαιθυλενίου (PEXb) για εφαρμογές Δικτύων Ζεστού-Κρύου Νερού & Θέρμανσης

Πρόκειται για σωλήνες δικτυωμένου πολυαιθυλενίου (PEXb), οι οποίοι παράγονται σύμφωνα τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ΕΝ 15875 και τις Γερμανικές προσδιαγραφές DIN 16892/16893.

Οι σωλήνες PEXLIFEXPE-SILπαράγονται από πρώτες ύλες πιστοποιημένες από διεθνείς αναγνωρισμένους οργανισμούς ως προς τις μηχανικές αντοχές τους και ως προς την καταλληλότητά τους για πόσιμο νερό. Επιπρόσθετα είναι και οι ίδιοι πιστοποιημένοι ως προς την καταλληλότητα τους για εφαρμογές πόσιμου νερού από τον Βρετανικό Οργανισμό WRAS.

Διατίθενται σε ρολά, χρώματος λευκού ή μαύρου, σε ειδική προστατευτική συσκευασία και συνδέονται με ορειχάλκινα ή πλαστικά εξαρτήματα μηχανικής σύνδεσης.

Κυματοειδής Σωλήνας Πολυαιθυλενίου Προστασίας

Πρόκειται για σωλήνες πολυαιθυλενίου που χρησιμοποιούνται για την προστασία των σωλήνων HYDROLIFE SD και PEXLIFE, από χτυπήματα και άλλες καταπονήσεις κατά την εγκατάσταση του δικτύου και διευκολύνουν την μελλοντική αντικατάσταση τους.

Παράγονται σε ρολά των 50 μέτρων και διατίθενται σε μπλε, κόκκινο και μάυρο χρώμα.

Σύστημα Σωληνώσεων PEX/AL/PEX για εφαρμογές Δικτύων Ζεστού-Κρύου Νερού και Θέρμανσης

Το σύστημα πολυστρωματικών σωλήνων RADOPRESSπεριλαμβάνει πενταστρωματικούς σωλήνες δικτυωμένου πολυαιθυλενίου με αλουμίνιο (PEX/AL/PEX) καθώς και πλήρη σειρά με ορειχάλκινα και πλαστικά εξαρτήματα πρεσαριστής σύνδεσης.

Οι σωλήνες PEΧ/AL/PEX παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ISO/DIS 21003 και καλύπτουν πλήρως τις γερμανικές προδιαγραφέςΕΝ 15875 ως προς την πίεση & θερμοκρασία λειτουργίας.

Παραγονται σε διαστάσεις από 16 έως 63mmκαι διατίθενται σε κουλούρες ή ευθύγραμμα τμήματα.

Οι σωλήνες RADOPRESSδιατίθενται και μονωμένοι με μόνωση 6 και 9 mmμε προστασία έναντι της ηλακής ακτινοβολίας UVή και χωρίς προστασία.

Σύστημα Σωληνώσεων & Εξαρτημάτων Ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Το σύστημα ενδοδαπέδιας Θέρμανσης περιλαμβάνει πολυστρωματικούς σωλήνες με φραγή οξυγόνου PEX/EVOH/PEX & PERT/EVOH/PERT καθώς και τα αντίστοιχα εξαρτήματα.

Οι σωλήνες PERT/EVOH/PERT είναι πέντε στρωμάτων με φραγή οξυγόνου EVOH (βινυλική αλκοόλη). Παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ISO/DIS 21003 & ISO 10508 και καλύπτουν πλήρως τις γερμανικές προδιαγραφές  DIN 16833 ως προς την πίεση & θερμοκρασία λειτουργίας & DIN 4726 ως προς την φραγή οξυγόνου. Παράγονται στην διάσταση 18×2 και διατίθενται σε κουλούρες των 300 ή 400 μέτρων.

Οι σωλήνες PEΧ/EVOH/PEΧ είναι επισης πέντε στρωμάτων με φραγή οξυγόνου EVOH. Παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ISO/DIS21003 και ΕΝ 15875 και καλύπτουν πλήρως τις γερμανικές προδιαγραφές  DIN 4726 ως προς την φραγή οξυγόνου. Παράγονται στις διαστάσεις 16×2 και 18×2  και διατίθενται σε κουλούρες των 200 ή 300 μέτρων.

Οι 5στρωματικοί σωλήνες εξασφαλίζουν απόλυτη φραγή οξυγόνου σε σχέση με τους 3στρωματικούς καθώς η εξωτερική στρώση PERT ή PEXπροστατεύει την βινυλική αλκοόλη (ΕVOH) από εκδορές καθώς και από επαφή με οποιοδήποτε ρευστό που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλοίωση των χαρακτηριστικών της ως προς την φραγή οξυγόνου.

Η στρώση της φραγής οξυγόνου χρησιμοποιείται για να αποφεύγεται η διάχυση υδρατμών (οξυγόνου) και έτσι να προστατεύονται από την οξείδωση τα μεταλλικά εξαρτήματα/μέρη του δικτύου.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση με σωλήνες Radopress, μπορεί να λειτουργήσει με όλους τους ενεργειακούς φορείς, με στερεά, υγρά ή αέρια καύσιμα και με ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, συνεπώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα στις αντλίες θερμότητας με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε τεχνική πληροφορία ή και ακόμη για πλήρη τεχνικήυποστήριξη σε σχέση με μελέτη για εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης με χρήσης του συστήματος Radopress.

Συστήματα Σωλήνων PPR GREENLIFE για εφαρμογές Δικτύων Ζεστού-Κρύου Νερού

Οι σωλήνες GREENLIFE παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 8077/8078 (TYPE 3) και EN 15874. Τα χρησιμοποιούμενα στην παραγωγή τους υλικά είναι κατάλληλα για πόσιμο νερό και εγκεκριμένα από τον Βρετανικό οίκο WRAS.

Συνδέονται κυρίως με θερμοσυγκόλληση, πολύ εύκολη και οικονομική μέθοδος, με ειδικές συσκευές.

Παράγονται σε ευθέα μήκη 4 μέτρων, πράσινου χρώματος και συνοδεύονται από πλήρη σειρά εξαρτημάτων.

Oι σωλήνες και τα εξαρτήματα PPR έχουν πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των επαγγελματιών του Kλάδου, αλλά και των καταναλωτών, σαν ένα αξιόπιστο, οικονομικό και ποιοτικό σύστημα σωλήνων για ζεστό-κρύο πόσιμο νερό και θέρμανση.

Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων σωλήνων GREENLIFE, όπως :

  •     Στεγανότητα του δικτύου
  •     Mεγάλη αντοχή τους σε χημικά
  •     Yψηλή ηχομόνωση
  •     Eυκολία εγκατάστασης
  •     Aντοχή σε θερμοκρασία μέχρι και 90oC
  •     Mεγάλη αντοχή σε κρούση
  •     Mεγάλη διάρκεια ζωής

τους καθιστούν ιδανικό υλικό για δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης σε όλων των ειδών τα κτίρια, καθώς και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Σύστημα Πολυστρωματικών Σωλήνων PPR με υαλονήματα GFR

Οι σωλήνες GREENLIFE GFRείναι σωλήνες τριών στρωμάτων ενισχυμένοι με υαλονήματα. Παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 8077 και 8078 (TYPE 3) και EN 15874. Η εξωτερική και εσωτερική στοιβάδα των σωλήνων αποτελείται από πολυπροπυλένιο Random, ενώ η εσωτερική αποτελείται από πολυπροπυλένιο Randomενισχυμένο με υαλονήματα προσδίδοντας μεγαλύτερη αντοχή σε πίεση μειώνοντας ταυτόχρονα την θερμική διαστολή.

Συνδέονται με θερμοσυγκόλληση, πολύ εύκολη και οικονομική μέθοδος, με ειδικές συσκευές που διατίθενται και από την PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε..

Παράγονται σε ευθέα μήκη 4 μέτρων, λευκού χρώματος και συνοδεύονται από πλήρη σειρά εξαρτημάτων.