ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε

ΣΩΛΗΝΕΣ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Χρησιμοποιούνται κυρίως στην μεταφορά πόσιμου νερού, σε δίκτυα άρδευσης, αποχέτευσης και προστασίας καλωδίων.

Παράγονται σε διαφορετικές κλάσεις ονομαστικών πιέσεων απο 6 εως 16 ατμ. κατά DIN/8074/8075 και EN 12201-2.

Διατίθενται σε κουλούρες απο Φ20 έως Φ125 και σε βέργες των 12 μέτρων από Φ125 έως Φ630.

Είναι κατάλληλοι για πόσιμο νερό και δίκτυα πίεσης προσφέροντας πλεονεκτήματα όπως τοποθέτηση σε κάθε μορφολογία εδάφους, ανθεκτικότητα σε εξωτερικές καταπονήσεις και φορτία καθώς δεν χρειάζεται ειδική επιχωμάτωση, αφού μπορεί να ενταφιασθεί με τα ίδια φερτά υλικά του ορύγματος, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος εγκατάστασης.

Χρησιμοποιούνται σε δίκτυα μεταφοράς νερού, άρδευση καλλιεργειών, θερμοκήπια και υπόγειες ή επιφανειακές εφαρμογές σε κήπους.

Η σύνδεση γίνεται με εξαρτήματα τύπου lock μέχρι 6 ατμ και με εξαρτήματα φις.

Σταλακτηφόροι σωλήνες από LDPE (πολυαιθυλένιο χαμη­λής πυκνότητας) που χρησιμοποιούνται στην στάγδην άρδευση.

Είναι σωλήνες με ενσωματωμένους σταλάκτες σε μόνιμες θέσεις.

Παράγονται σε  διαμέ­τρους 16 και 20 χιλιοστά, με ονομαστική παροχή σταλακτών 4 λίτρα/ώρα και σε όλες τις αποστάσεις από 20cm έως και 100 cm.

Οι σταλλακτηφόροι σωλήνες μπορούν να παραχθούν με ονομαστική παροχή 2 λίτρα/ώρα καθώς και σε άλλες αποστάσεις σταλλακτών κατόπιν παραγγελίας.

Σωληνάκι κομπλέ (λαστιχάκι) PVC εξάρτημα άρδευσης που συνήθως συνδέει τα πολυαιθυλένια με του μικροεκτοξευτήρες ή τους σταλάκτες. Διατίθενται από 30- 200 εκ. συναρμολογημένο με δύο νίπελ Φ7.

ΣΤΑΛΑΚΤΕΣ

Ιδανικοί για δένδρα, γλάστρες και λουλούδια. Συνδέονται εύκολα με σωληνάκι Φ6 ή σε σωλήνες LDPE Φ12-Φ32 για διάφορες αρδευτικές μεθόδους. Έχει αποσπώμενο καπάκι για εύκολο καθαρισμό.

ΜΙΚΡΟΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΕΣ

Για άρδευση οπωροφόρων δέντρων με πλούσιο ριζικό σύστημα. Σφραγίζει μετά την λειτουργία για αποφυγή βουλώματος από βρωμιά ή έντομα.

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΕΣ 1/2”

Παροχές από 240 έως 1580 l/h για εκτοξευτήρες 1/2”. Πίεση λειτουργίας από 1,5 ατμόσφαιρες μέχρι και 3,0 ατμόσφαιρες. Προτεινόμενο ύψος τοποθέτησης: 1μ-1,2μ-1,5μ-2μ.

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΕΣ 1”

Παροχές από 780 έως 3820 l/h για εκτοξευτήρες 1”. Προτεινόμενο ύψος τοποθέτησης: 1μ-1,2μ-1,5μ-2μ. Πίεση λειτουργίας από 1,5 ατμόσφαιρες μέχρι και 5,0 ατμόσφαιρες. Κατάλληλο για άρδευση πατάτας, καπνού, ζαχαρότευτλων, κηπευτικών υπαίθριων και για αντιπαγετική προστασία κλπ.

Η Σγρόμπια  χρησιμοποιείται για το άνοιγμα οπών σε μαλακούς σωλήνες άρδευσης με σκοπό την τοποθέτηση σταλακτών, μικτορεκτοξευτήρων, λήψεων, υποδοχών, νίπελ κλπ.

Η Σέλα χρησιμοποιείται για την σύνδεση του κεντρικού σωλήνα με έναν σωλήνα μικρότερης διαμέτρου και γενικότερα την δημιουργία λήψης σε ένα δίκτυο άρδευσης.

Τα εξαρτήματα σύνδεσης για το αυτόματο πότισμα κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας πολυπροπυλένιο (PP) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές.

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τα κοχλιωτά εξαρτήματα σύνδεσης 10 bar σε μαύρο χρώμα και τα αντίστοιχα 16 bar σε μαύρο χρώμα το σώμα και γαλάζιο τα περικόχλια τα οποία είναι κατάλληλα και για συνδέσεις με σωλήνες πόσιμου νερού.

Τα εξαρτήματα τύπου lock είναι για ασφαλείς και γρήγορες διακλαδώσεις σωλήνων πολυαιθυλενίου.

Τα εξαρτήματα συνδεσμολογίας είναι απαραίτητα για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος στην εγκατάσταση και συντήρηση του αυτόματου ποτίσματος.

ΒΑΝΑ ΣΦΑΙΡΙΚΗ 

  • Η πίεση λειτουργίας της είναι 10 ΑΤΜ.
  • Έχει ελάχιστες απώλειες πίεσης.
  • Υψηλή αντοχή σε χημικές ενώσεις.
  • Στιβαρή κατασκευή και εύκολη στο χειρισμό.

 

ΒΑΝΑΚΙΑ

  • Ιδανικά για θερμοκήπια, κήπους, και αγροτικές εφαρμογές
  • Διατίθενται σε ένα μεγάλο εύρος συνδυασμών για την κάλυψη όλων των αρδευτικών απαιτήσεων (νίπελ, φις, πιπέτας, grommet, σταλακτηφόρου σωλήνα, ταινίας, ασφαλείας κλπ)
  • Πίεση λειτουργίας 4Bar με ελάχιστες απώλειες πίεσης
  • Κατασκευάζεται από πολυακετάλη (POM), NBR

Είναι κατασκευασμένα από πρώτης ποιότητας υλικά που εξασφαλίζουν αντοχή στο χρόνο, στην ηλιακή ακτινοβολία και σε λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη γεωργία . Διάφορα φίλτρα 6 ατμοσφαιρών, 8 ατμοσφαιρών και 10 ατμοσφαιρών.